مناسب نبودن اتوبوس های خطوط ویزه تندرو(BRT) که جزو پر رفت و آمد ترین مسیر های اتوبوسرانی کلانشهر تبریز محسوب می شوند، از جمله مشکلات روزانه ترددی مسافران دارای معلولیت هستند.
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری سفیر، مناسب سازی معابر در راستای ایجاد محیطی بدون مانع و تسهیل دسترسی برای همه شهروندان، یکی از راهکار های ارتقاء کیفیت زندگی برای تمامی افراد جامعه بویژه افراد دارای معلولیت است. همه آحاد جامعه باید قادر باشند تا آزادانه و بدون خطر در محیط پیرامون خود اعم از ساختمان ها، اماکن عمومی و معابر شهری تردد کنند و از تمامی حقوق اجتماعی خود برخوردار باشند.
با توجه به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در طراحی معابر، دسترسی باید به گونه ای صورت پذیرد که در آن افراد دارای معلولیت نیز همچون سایر افراد از معابر شهری استفاده نمایند. اما یکی از مشکلات روزمره معلولان، چگونگی استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی نظیر اتوبوس و مترو است. وسایلی که علیرغم پیگیری های مکرر و وعده های مسئولین امر همچنان برای استفاده معلولان و افراد دارای نیاز های ویژه استاندارد نیستند و همواره مشکلاتی برای این قشر از جامعه به وجود می آورند. راحتی و دسترسی به تمامی امکانات یک وسیله نقلیه از نخستین و ابتدائی ترین حقوق شهروندی یک شهروند معلول است.
علی رمضانی ، فعال اجتماعی و مدافع حقوق معلولان در این باره در گفت و گو با سفیر می گوید: در “جامعه برای همه” نیاز های همه شهروندان اساس برنامه ریزی و سیاست گذاری را شکل می دهد، این سیستم عمومی جامعه برای همه شهروندان قابل دسترس می باشد و با ترکیب ساختار و نوع عملکرد آن به نیاز های همه مردم پاسخ داده و همچنین از پتانسیل و ظرفیت های همه شهروندان بهره گیری می شود.
افراد دارای معلولیت نیز بخش جدائی ناپذیر جامعه می باشند و در حیات اجتماعی خویش بایستی نقشی موثر داشته و از حقوق شهروندی خود برخوردار باشند و نیز فرصت ها، امکانات و زیرساخت های مقتضی در راستای شکوفائی شخصیت، استعداد ها و بروز توانائی ها را داشته باشند.
وی با اشاره به وضعیت مناسب سازی ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهر تبریز برای شهروندان دارای معلولیت افزود: متاسفانه مناسب سازی اتوبوس ها و ناوگان حمل و نقل عمومی کلانشهر تبریز برای شهروندان دارای معلولیت وضعیت بسیار بغرنجی را دارد ، آنچه به نظر می رسد دغدغه ای برای مباحث حقوق شهروندی معلولین در تبریز دیده نمی شود و به همین دلیل شهر یزد بعنوان نخستین” پایلوت شهر دسترس پذیر” انتخاب می شود.
رمضانی ادامه داد:عدم توجه به این مهم در گذر زمان بدلیل عدم مشارکت اجتماعی شهروندان دارای معلولیت و موانع موجود منجر به رشد نامتوازن همه شهروندان و به تبع آن شاهد انسدادهای سیاسی،فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی در شهروندان دارای معلولیت خواهیم بود.
با سلام
اتوبوسها و ایستگاهای بی ار تی تا حد زیادی مناسب تردد معلولین عزیز و کم توانهای جسمی میباشد مسئله اصلی فرهنگ ترافیک و تقویت آن میباشد.
برای توضیح بیشتر در خدمتم